MV Agusta blijft toch motoren bouwen ondanks corona

Na een eerdere melding dat MV Agusta haar fabriek in Schiranna in de Noord- Italiaanse provincie Varese zou sluiten, laat CEO Timur Sardarov nu weten dat er toch motoren geproduceerd worden. Het is daarbij wel even afwachten of de werknemers en vakbonden er hetzelfde over denken, in veel andere Italiaanse fabrieken wordt, ondanks vergelijkbare maatregelen, toch niet gewerkt omdat de werknemers zich toch niet veilige genoeg voelen. 

MV Agusta verspreidde zojuist (16 maart 2020, 13:00 uur) onderdstaand persbericht: 

MV Agusta heeft, in overeenstemming met de werknemersvertegenwoordigers en in volledige overeenstemming met de bepalingen in het decreet van de premier (DPCM) van 11/03 en de richtlijnen van Confindustria Lombardia, besloten om haar fabriek in Schiranna open te houden. Dit om, met minder personeel, de continuïteit van de productie te garanderen.
Er zijn onmiddellijk maatregelen genomen om de aanwezigheid van personeel in de gebouwen te verminderen, zoals de sluiting van niet-essentiële afdelingen, "slim werken", opmaken van ongebruikte vakantiedagen en CIG (de Italiaanse versie van WW, red.).

Voor de werknemers die blijven werken, heeft het bedrijf een aantal maatregelen ingevoerd om de verspreiding van de Covid-19-epidemie te voorkomen en in te dammen: gezichtsmaskers, handschoenen, ontsmettingsgel en reinigingsmiddelen, alsmede ontsmetting van de werkruimtes en oppervlakken en het beperken van de toegang tot gemeenschappelijke ruimtes. Op elke afdeling zijn exacte gedragsregels opgesteld die elke werknemer moet naleven. De veilige afstand tussen werknemers wordt in alle delen van de fabriek aangehouden, mede dankzij de tijdelijke vermindering van het aantal personeelsleden.

Tot op heden heeft het bedrijf geen indicatie van werknemers met symptomen die verband houden met Covid-19. De normale productieactiviteit zal daarom worden voortgezet, maar met de nodige voorzorgsmaatregelen.

Timur Sardarov, CEO van MV Agusta Motor S.p.A.: “We vinden het onze plicht om in deze crisissituatie niet op te geven, zodat de economie van deze gemeenschap zich kan herstellen als de noodsituatie voorbij is. We hebben deze beslissing genomen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. In de eerste plaats tegenover onze werknemers, maar ook jegens onze lokale gemeenschap die zich geen sluiting van haar productiecapaciteit kan veroorloven, en ten opzichte van alle aanverwante industrieën, waarvan zoveel werknemers en hun families afhankelijk zijn. Het bedrijf heeft alle door de omstandigheden vereiste informatie-, preventie- en beperkingsmaatregelen geïmplementeerd. We zijn vastbesloten ons uiterste best te blijven doen om deze gemeenschap te ondersteunen, met volledige inachtneming van de regels en met maximale veiligheid. ”

MV Agusta Corona aperto 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form