Bihr neemt Belgisch IP Store over

Bihr kondigt vandaag aan dat het 100% van IP Store, de toonaangevende distributeur van motorbanden en van een aantal geselecteerde motorkledingmerken in België, heeft overgenomen. Als gevolg van deze overeenkomst is Bernard De Longueville, momenteel CEO van IP Store en één van de meest bekende tweewielerprofessionals in België, benoemd tot Sales Director Belgium voor Bihr. 

Het doel van de transactie is tweeledig: Ten eerste zal Bihr door de overname van IP Store haar commerciële voetafdruk in België verder versterken. Vervolgens zal de transactie op zeer korte termijn de klanten van IP Store laten profiteren van het grotere productaanbod van Bihr. Omgekeerd zullen de klanten van Bihr in België binnenkort profiteren van de producten die exclusief door IP Store worden gedistribueerd. 

"Ik ben erg blij dat ik me bij Bihr kan aansluiten om onze gezamenlijke activiteiten tot een ongekend niveau te laten groeien. De kracht van het Bihr-aanbod in combinatie met onze zeer diepe Belgische roots zal zeer gunstig zijn voor onze klanten", aldus Bernard De Longueville, net benoemd tot Sales Director Belgium.

"We zijn erg blij om met IP Store samen te werken" zei Christophe Piron, CEO van Bihr. "Met deze transactie wordt Bihr niet alleen de uitgesproken leider in de distributie van motorbanden in België, maar hebben we ook de mogelijkheid om een aantal merken die ons nog ontbraken, toe te voegen aan Bihr’s productenaanbod.”

Ten slotte zal door deze transactie ook Bihr’s management team versterkt worden want met de benoeming van Bernard De Longueville als Sales Director Belgium, zal Dominique Jamar, -die tot nu toe commercieel verantwoordelijk was voor België- zich volledig kunnen richten op Business Development (nieuwe producten, diensten en regio’s). "Ik ben erg blij dat Bernard de leiding neemt over de verkooporganisatie van Bihr Belgium. Hij is waarschijnlijk één van de meest ervaren en gekende personen op onze Belgische markt" zei Dominique Jamar " Terwijl ik de Belgische markt goed in de gaten blijf houden, zal ik de komende maanden veel meer tijd hebben om me te richten op de ontwikkeling van nieuwe diensten en om me volledig te wijden aan de ontwikkeling van de verkoop in de nieuwe markten die we vorig jaar betraden", voegde ze eraan toe

Over IP Store
IP Store, voorheen genaamd “Internation Pneus”, is de toonaangevende distributeur van motorbanden in België (Dunlop, Bridgestone, Continental, Pirelli, Metzeler, Michelin en Mitas). IP Store is ook de distributeur van merken zoals Sidi, Scott, Kappa, Tucano Urbano, BS Battery en andere. Het bedrijf opereert vanuit Anderlecht (Brussel) waar het zijn eigen magazijn beheert.

Over Bihr
Bihr is een toonaangevende Europese distributeur van onderdelen, accessoires, banden, en kleding voor motorfietsen, quads/ATV's en scooters. Het bedrijf werd opgericht in 1975 en is aanwezig in meer dan 13 landen - waaronder Frankrijk, waar Bihr de uitgesproken marktleider is. Het productenaanbod bestaat uit ongeveer 230 merken, goed voor 200.000 artikelen die worden verdeeld via een netwerk van 11.000 handelaars. Dit wordt mogelijk gemaakt door 365 medewerkers, waaronder 60 commerciële buitendienst vertegenwoordigers en 35 klantendienst medewerkers. Reeds sinds het begin steunt het succes van Bihr op een uitgebreide dienstverlening alsook een eersteklas logistiek. Met een totale opslagoppervlakte van meer dan 42.000 m2 , verdeeld over 4 magazijnen, is Bihr in staat om bijna alle handelaars in Europa binnen 24 uur te bevoorraden.

Overname Bihr IP Store motorbanden

Bron: Bihr/IP Store


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form