Nieuwe directie voor Polaris/Indian Motorcycles

Polaris Inc. heeft vandaag verschillende wijzigingen aangekondigd in het managementteam. Met ingang van vandaag is de huidige president Motorcycles, Steven Menneto, benoemd tot president Off Road; Michael Dougherty is benoemd tot president van Motorcycles, naast zijn huidige rol als president International. Chris Musso, president Off Road, wordt weer senior vice-president van de Electrification Strategy. Alle drie de leidinggevenden zullen blijven rapporteren aan Scott Wine, voorzitter en CEO van Polaris. 

“Soms moet je naar binnen kijken om naar buiten te denken. Het winnen van de concurrentiestrijd vereist dat we onze middelen optimaal inzetten en gebruiken. Dat begint met het plaatsen van onze meest ervaren en bewezen leidinggevenden in rollen waar ze bredere verantwoordelijkheden krijgen en een grotere impact kunnen hebben.” aldus Wine. "Deze managementsveranderingen maken gebruik van bestaand talent en voegen essentiële capaciteiten toe, terwijl we onze inspanningen voortzetten om een ​​klantgericht, efficiënt groeiend bedrijf te zijn."

Michael Dougherty president Motorcycles
Michael Dougherty volgt Steve Menneto op als president Motorcycles. Naast de verantwoordelijkheid voor het segment Motorfietsen van Polaris, blijft Dougherty ook president van International. Wine daarover: “Gedurende zijn twee decennia bij het bedrijf heeft Mike een belangrijke rol gespeeld bij het bevorderen van onze powersportsmarkt op het wereldtoneel. Hij is een getalenteerde leider die aangetoond heeft in staat te zijn de veelzijdige uitdagingen te overwinnen die horen bij het ontwikkelen van nieuwe markten en het stimuleren van winstgevende groei op de lange termijn. Bij Indian Motorcycle, ons grootste merk buiten Noord-Amerika, zal Mike's rijke internationale ervaring van onschatbare waarde zijn voor een bedrijf dat een voortdurende groei qua internationale consumenten verwacht."

Dougherty was een belangrijke factor in het sturen van de wereldwijde strategie van het bedrijf en het opbouwen van het merk Polaris met zijn internationale klantenbestand. Hij werd in 2015 benoemd tot president International. Onder zijn leiding heeft het bedrijf de internationale omzet zien groeien tot meer dan $ 800 miljoen; hij vestigde Polaris in 13 landen over de hele wereld, waarvan Japan als meest recente. Door hem werd een pad uitgestippeld voor verdere groei buiten Noord-Amerika. Tijdens zijn tijd bij Polaris heeft hij ook gediend als vice-president van Azië-Pacific en Latijns-Amerika, vice-president van Global New Market Development en vice-president en algemeen manager van de ATV-divisie.

Polaris Indian Motorcycle


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form