Continental Powertrain wordt Vitesco Technologies

Continental Powertrain, ontwikkelaar van elektrische aandrijflijnen voor scooters en motoren, maar ook een grote speler in elektronische regeling van emissie voor gemotoriseerde tweewielers, wordt omgedoopt naar Vitesco Technologies. De volledige dochteronderneming van Continental krijgt hierdoor meer zelfstandigheid binnen het concern. 

De reden voor het losmaken van de Powertrain-divisie is dat haar marktomgeving zeer snel en van regio tot regio verandert, vanwege de wereldwijd verschillende -maar steeds strengere- voorschriften voor uitlaatemissies. Vanuit Continental Powertrain heeft Vitesco Technologies nu al een breed scala aan technisch hoogwaardige producten op het gebied van tweewielers en powersports, van motorregelunits tot sensoren en actuatoren voor brandstof- en uitlaatgasbeheersystemen. Deze bieden al op maat gemaakte oplossingen voor de speciale vereisten van elke respectieve markt en voldoen aan de nieuwste emissienormen zoals bijvoorbeeld Euro 5 (vanaf januari 2020) in Europa, China 4 inclusief On Board Diagnostics (OBD, sinds juli 2019) en Bharat 6 inclusief OBD (vanaf april) 2020 in India). Bovendien werkt Vitesco Technologies intensief aan elektrische aandrijvingen voor tweewielers en profiteert daarmee van haar uitgebreide knowhow in de markt voor personenauto's, waar Continental al jaren een pionier was op het gebied van aandrijfelektrificatie.

Deze focus ligt voornamelijk op de Aziatische markten. "Als eerste stap concentreren we ons op oplossingen voor voertuigen die voorheen werden aangedreven door verbrandingsmotoren, met een cilinderinhoud van maximaal 150 cc", aldusTorsten Bellon van Vitesco Technologies. "Voor deze voertuigklasse, bieden we een 48-volt elektrische aanrijvingslijn met bijbehorende elektronica. We zijn bezig met het voltooien van de conceptstage hiervan en beginnen binnenkort met de serieontwikkeling."

Vitesco Technologies Continental


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Please enable the javascript to submit this form