Sinds 1 juli 2019 is Larsson Nederland, een nieuwe groothandel voor motortoebehoren, op de markt voor motoronderdelen, -accessoires en -werkplaatsmateriaal. De nieuwe groothandel belooft haar klanten snelle levertijden: tot 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Larsson Nederland is gevestigd op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur.

Volgens eigen zeggen heeft het nieuwe bedrijf in Etten-Leur meer dan 100.000 onderdelen en accessoires voor 27.000 motorfietsen, scooters en ATV's en is er daarnaast ook een assortiment aan werkplaatsbenodigdheden, zoals diagnose apparatuur, heftafels en bandenmontage apparatuur. Larsson levert direct al een ruime hoeveelheid bekende merken zoals Motul, Yuasa, NGK, Champion, Bosch, K&N, DID Chain, Exide, RK Chain, TRW Lucas, Twin Air, Polisport, Shad, JT Chain, Hiflo Filtro, EBC, YSS, Tourmax, All Balls en Dellorto.

Onder de naam "Mike" heeft Larsson ook een uitgebreide online webshop, maar die is puur voor de motorvakhandel en toont dus geen consumentenprijzen. Volgens General Manager Jeroen Beker (voormalig Tsubaki en Motoria) van Larsson Nederland BV zijn er geen plannen voor rechtstreekse verkoop aan consumenten. Volgens hem moet Larsson zich de komende tijd vooral gaan bewijzen in de motorvakhandel, waarvoor ze van het moederbedrijf ruim de tijd zullen krijgen. Larsson is een dochteronderneming van het Duitse Matthies, onder de naam Larsson zijn ze al langer actief in Spanje, Italië, Polen, Tsjechië en Groot-Brittannië. Op de thuismarkt wordt overigens gewoon de naam Matthies voor zowel voor auto- als motoronderdelen gebruikt.

Larsson Nederland B.V. Schellingstraat 6, 4879 NK Etten-Leur, tel. +31 76 7820575 www.larsson.nl

Larsson Nederland motoronderdelen groothandel

Persbericht: start Larsson Nederland BV

Larsson Nederland biedt een one-stop-shop formule voor motordealers en werkplaatsen in Nederland en België. Naast meer dan 100.000 onderdelen en accessoires voor 27.000 motorfietsen, scooters en ATV’s heeft Larsson ook een uitgebreid assortiment werkplaatsbenodigdheden. Het complete aanbod is te vinden in de unieke online catalogus “Mike”. 
Naast levering van een breed assortiment onderdelen, accessoires en werkplaatsapparatuur biedt Larsson ook technische ondersteuning. Via “Mike Technic” hebben werkplaatsen toegang tot technische en service handleidingen voor duizenden modellen. 

Het uitgebreide productgamma met gerenommeerde merken in combinatie met klantgerichte service onderscheidt Larsson van de concurrent. Dit uit zich in snelle levertijden: tot 17.00 uur besteld, de volgende werkdag in huis. Levering is al franco vanaf 100 euro. Alles onder een dak, hoge service, technische ondersteuning én tegen scherpe prijzen. 
Larsson Nederland is gevestigd op bedrijventerrein Vosdonk in Etten-Leur. De medewerkers van Larsson Nederland zijn geen onbekenden in de motorbranche en hebben hun sporen ruimschoots verdiend. Met hun uitgebreide  kennis en ervaring zijn zij de ideale gesprekspartner voor de motorvakhandel in Nederland en België. 

Larsson Nederland is een dochteronderneming van het Duitse Matthies, dat al meer dan 70 jaar in de Europese motormarkt distribueert. Onder de naam Larsson zijn zij ook actief in Spanje, Italie, Groot-Brittannië, Polen en Tsjechië