Piaggio group stelt halfjaar cijfers vast

De Piaggio group, waaronder onder andere Aprilia, Moto Guzzi en Vespa vallen, heeft de halfjaarcijfers voor 2015 vastgesteld. De netto omzet steeg met ruim 10% naar 693,9 miljoen euro. In alle markten was een stijging te zien, alhoewel deze in India (+35,9%) en Azië (+19,4%) hoger was dan in de EU/USA (+5,2%) Een van de redenen voor de gestegen winst was de gunstige wisselkoers. De verkoopcijfers van het Italiaanse bedrijf lieten namelijk geen stijging zien en daalde van 278.500 in H1 van 2014 naar 269.600 voertuigen in de eerste helft van dit jaar. Een andere reden voor de stijgende omzet bij dalende aantalen is de verschuiving naar verkopen van duurdere voertuigen.

Het totaal aantal verkochte tweewielers daalde van 181.100 naar 175700 stuks, waarbij de omzet (inclusief de verkoop van onderdelen en accessoires) steeg van 459 miljoen euro naar 496,3 miljoen euro in het eerste halve jaar van 2015. Onderdelen en accessoires waren in totaal goed voor 65,1 miljoen euro. Piaggio houdt in de EU markt nog steeds de marktleider positie als het gaat om de verkoop van scooters. 24,6% van de scooters die in Europa verkocht werd was van een Piaggio-group merk. Ook de MP3 reeks zit nog altijd in de lift. Ten opzichte van vorig jaar werd een groei van 24% geregistreerd. Opvallend is te zien dat ook voor motoren er groei was. Ook hier steeg de verkoop met bijna een kwart voor Moto Guzzi, en meer dan 15% voor Aprilia. Succesfactoren zijn de vernieuwde Aprilia RSV4 RR en RF, de nieuwe Tuono 1100 Factory en de Caponord 1200 Rally en voor Moto Guzzi de AUdace en de Eldorado.

Opvallend is dat Piaggio expliciet rapporteert over de ontwikkeling van een product voor de electrische markt om zo een leidende rol in te nemen. Het is te verwachten dat dit in een of meerdere modellen in de scooter range worden van Vespa en/of de MP3 reeks. Verder maakte het Italiaanse bedrijf bekend dat het een speciale versie van de MP3 300 LT had ontwikkeld en een eerste 150 stuks had geleverd, die ingezet worden in een voertuig-sharing project in Milaan.

Piaggio logo

Bron: Piaggio


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden