Moteo: Motana gaat samen met Bihr

Motana is deel van de Moteo Group, opgericht in 1937 en in de loop der tijd uitgegroeid tot een absolute marktleider in de verdeling van voertuigen, onderdelen en accessoires. Door het uitdragen van onze drie kernwaarden Entrepreneurship, Performance en Respect heeft Moteo zich door de jaren heen kunnen profileren als een sterke, competente, betrouwbare en transparante handelspartner wat heeft geleid tot het succes dat de groep momenteel kent. Sinds de jaren 1980 verdeelt Moteo internationaal voertuigen in de Benelux, Frankrijk, Portugal, Zwitserland en Zuid-Afrika. In 2010 volgt de grote uitbreiding wat betreft onderdelen en accessoires met de acquisities van Bihr (Frankrijk), Duells (Zweden) en Pichard (Zwitserland) ter uitbreiding van het Motana netwerk in de Benelux. Heden is Moteo Europees marktleider in de verdeling van gemotoriseerde tweewielers en gerelateerde onderdelen en accessoires en kijkt het bedrijf steeds vooruit met één doel: het worden van de Preferred Choice of Riders in Europe (de geprefereerde keuze van de Europese motorrijder). 2015 markeert de volgende grote stap op het vlak van onderdelen en accessoires .

Door de nauwere samenwerking met Bihr krijgt Motana er immers een logistieke partner van formaat bij. Bihr is een groothandel in accessoires en onderdelen voor motorfietsen, scooters, quads, jetski's en auto's. De firma Bihr werd in 1975 opgericht door Cyrille Bihr en is vandaag in zijn domein een van de hoofdrolspelers in de distributie naar professionelen met meer dan 5.000 verkooppunten in Frankrijk ( Europees en overzees ), België en Luxemburg. Bihr is markleider in Frankrijk, de grootste markt van Europa, en blinkt uit door de topmerken die het verdeelt (o.a. UFO, Prox, Scorpion, Tecnium, DC Afam, Wössner, TwinAir, NG, Yoshimura (offroad), Tourmax...), de volledig op maat gemaakte en voor onderdelen en accessoires geoptimaliseerde informaticasystemen en een excellente logistiek: wellicht het meest geavanceerde logistieke platform in onze industrie. Al deze troeven worden door Motana powered by Bihr nu ook ter beschikking gesteld aan onze klant.

Zo goed als het volledige huidige Motana gamma blijft behouden en wordt aangevuld met ongeveer 90% van de producten die momenteel door Bihr verdeeld worden. De 10% van de producten die we niet mogen voeren, respecteren wij omdat hier afspraken over zijn met andere importeurs in Nederland.

Motana Bihr Nederland Belgie Moteo

Bron: Motana


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden