Omzet Liqui Moly groeit met 17 procent naar 400 miljoen

Ook in 2012 werd bij de Duitse motorolie- en additievenspecialist Liqui Moly de groeitrend gecontinueerd. De geplande omzet van 400 mln. euro werd exact gerealiseerd. Met een toename van 17 procent vestigde Liqui Moly een nieuw record. Een steeds belangrijker rol speelt het exportsegment, dat het afgelopen jaar een bovengemiddelde groei kende.

Een mijlpaal vormde de opening van de nieuwe tankopslag. De tot dusver grootste investering in de geschiedenis van onze bedrijvengroep beloopt ruim 8 mln. euro. „Zonder de tankopslag kunnen wij niet in de gewenste mate verder groeien", aldus Ernst Prost, beherend vennoot van Liqui Moly. Alleen op die manier kan de productie met de onstuimige groei gelijke tred houden.De tien opslagtanks hebben een capaciteit van in totaal 18.000 kubieke meter aan grondstoffen.

Hoe gevraagd die grondstofvoorraden zijn, blijkt uit de groei van de exportcijfers. Ten opzichte van 2011 steeg de omzet met 26 procent. Deze trend dient aan te houden, want Ernst Prost ziet daar een enorm potentieel: „Onze producten worden afgezet in om en nabij 110 landen. En het aantal witte vlekken op de landkaart neem gestaag af."

Met een totaal andere vorm van concurrentie ziet Liqui Moly zich op de verzadigde Duitse thuismarkt geconfronteerd: Hier is de groei uitsluitend gebaseerd op verdringing. In dat licht beoordeelt de directeur de omzetstijging van tien procent ten opzichte van het voorjaar als een groot succes. „Ons omvangrijke verkoopteam, dat met de klanten rechtstreeks in contact blijft, is ons grote pluspunt", benadrukt Prost.

Ook in het nieuwe jaar wil de middelgrote onderneming haar groeikoers continueren. Daartoe wordt bijvoorbeeld de verkoop van producten voor motorfietsen geforceerd versterkt en de export business uitgebreid.

Over Liqui Moly
Liqui Moly GmbH uit Ulm in Zuid-Duitsland biedt een breed assortiment kwalitatief hoogwaardige producten aan, zoals motoroliën, additieven, verzorgingsproducten voor voertuigen en serviceproducten. Het assortiment bevat ca. 4.000 artikelen. Liqui Moly ontwikkelt en test haar producten in haar eigen laboratoria, produceert uitsluitend in Duitsland en introduceert al haar producten zelf op de markt. Liqui Moly werd ongeveer 50 jaar geleden opgericht en is nu één van de leidende bedrijven van de industrie. De producten worden verkocht in Duitsland en in 100 andere landen.

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17