Moto_Guzzi_thumbNauwelijks een week geleden trok Moto Guzzi op de EICMA in Italië het doek van de compleet nieuwe California 1400, die voor het eerst in twee versies (Touring & Custom) verschijnt. Lang hoeven liefhebbers niet op de nieuwste Guzzi te wachten, want vanaf 1 december staat de California 1400 Touring ABS al bij vier officiële Nederlandse Moto Guzzi-dealers. De prijs? Als Touring ABS is de California 1400 leverbaar vanaf € 21.990,-.

Klassieke stijlkenmerken tekenen California Touring ABS

Mikt de California 1400 Custom ABS op de fans van het harde en pure design van een echte cruiser, daar dingt de Touring ABS naar de hand van fans van de klassieke Guzzi. Geheel in de traditie van de zeven voorgaande California-generaties onderscheidt de Touring ABS zich bovenal door zijn comfort, de optimale zitpositie dankzij het aerodynamisch gevormde windscherm dat de berijder en bijrijder volledig beschut tegen rijwind, en de bagagemogelijkheden die de klassieke California zo kenmerken. De vele verchroomde details benadrukken de klassieke styling van Moto Guzzi en onderscheiden de Touring ABS bovendien van de Custom-versie.

Koppelsterk 1400 Quattrovalvole motorblok

Onder de stijlvolle body van de Touring ABS gaat de grootste tweecilinder schuil die ooit in Europa werd gebouwd, met een explosief koppel van 120 Newtonmeter bij slechts 2.750 tpm en een vermogen van 71 kW/96 pk. Compleet nieuw is ook de wijze waarop de 1.380cc krachtbron, een doorontwikkelde versie van de populaire 1.200cc 90o V-twin ‘Quattrovalvole’, is opgehangen. Onder de noemer ‘Elastic Engine’ is het blok bevestigd op ‘elastische’ steunen die de motor de mogelijkheid bieden om rond zijn eigen zwaartepunt te bewegen, waarbij de vibraties die daardoor ontstaan door de steunen en de speciale rubbers en dempers vervolgens worden weggefilterd. De California 1400 is de eerste motorfiets in de custom klasse die is voorzien van MGCT tractiecontrole en multimap Ride by Wire technologie. Die biedt de berijder de mogelijkheid om drie verschillende vermogenscurves te selecteren: Turismo, Veloce en Pioggia.

Vanaf december leverbaar

Lang heeft de nieuwe California 1400 er niet over gedaan om zijn weg van de EICMA naar de dealers te vinden. 1 december staat de California Touring ABS namelijk al in de Nederlandse Guzzi-showrooms, met een prijskaartje van € 21.990,-. Daarvoor beschikt de Touring ABS standaard ondermeer over een windscherm, alarm, ABS, MGCT tractiecontrole, chroomdetails en koffers met een inhoud van 35 liter. De ‘evil twin’ van de Touring ABS, de Custom ABS, volgt begin 2013.

Officiële Moto Guzzi-dealers in Nederland waar de 1400 California Touring ABS vanaf 1 december te bewonderen is:

Teo Lamers Motorrijwielen - Nijmegen
Niwa Motorservice - Zwaagdijk
Roke Motoren - Mijdrecht
Motorcentrum Rijen – Rijen

Bron: Newspress