Introductie BMW HP4 bij Smudde Motoren

Op zaterdag 1 december is er bij Smudde Motoren Enschede de marktintroductie van de BMW HP4. Met de BMW HP4 presenteerde BMW Motorrad onlangs de lichtste 4-cilinder supersport motorfiets in de 1000cc klasse. De van de BMW S 1000 RR afgeleide motorfiets met een vermogen van 142 KW (193 pk) en een rijklaargewicht van slechts 199 kilo inclusief Race-ABS en een volle tank, is nu geprijsd vanaf 23.700 euro.

Als extreem lichtgewicht, een indrukwekkend vermogen en perfecte handling bij BMW Motorrad hun krachten bundelen, is HP – High Performance - het resultaat. De nieuwe HP4 interpreteert dit begrip nu voor het eerst voor een viercilinder. Op basis van de RR is een fabrieksracer ontwikkeld, waarvoor alleen het mooiste design en het beste materiaal goed genoeg is. De lichtste viercilinder (inclusief ABS) in zijn segment levert moeiteloos 142 kW (193 pk) en een maximum koppel van maar liefst 112 Nm. De nieuwe titanium uitlaatdemper zorgt voor meer koppel bij gemiddelde toerentallen – voor meer kracht als het er echt op aankomt. De HP4 rijder wil toch nieuwe ronderecords vestigen? Launch Control zorgt voor perfecte starts.

BMW-S1000RR-HP4-2013

Technologisch is de BMW HP4 zijn tijd meer dan een motorfietslengte vooruit. Dat blijkt wel uit het eerste elektronische regelsysteem Dynamic Damping Control (DDC) dat vering en demping perfect op de rijsituatie van het moment aanpast. Daarbij staan verschillende rijmodi ter beschikking: Rain en Sport voor de openbare weg, Race en Slick voor het circuit. Een perfecte aanvulling daarop is het verder ontwikkelde Dynamic Traction Control (DTC). Dat is in de Slick modus heel verfijnd van -7 naar + 7 af te regelen – zodat elke rijder de ideale balans van ondersteuning door het systeem en eigen verantwoordelijkheid kan vinden. In concreto: heldere feedback, maximale tractie en optimale acceleratie. De nieuwe HP4 trekt alleen al door zijn markante lakwerk in de kleuren Weiss en Racing blue metallic bewonderende blikken. Door de complexe bouwwijze kan in de productieperiode tot 2014 alleen een beperkt aantal machines worden vervaardigd. De nieuwe HP4 is uiterst exclusief en slechts voor weinigen weggelegd.

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17