Grootste project van elektrische scooters in Europa

GOVECS, de toonaangevende Duitse producent van innovatieve, elektrische scooters en motorfietsen, gaat zorgen voor veel elektrische mobiliteit in Barcelona. De firma Cooltra zal er maar liefst 1.000 modellen van het type GO! S3.4 inzetten. Hierdoor wordt het aantal elektrische tweewielers in Barcelona met één klap vervijfvoudigd, terwijl er dan twee maal zo veel elektrische vervoermiddelen zullen rondrijden in de stad van FC Barcelona. Het partnerschap van GOVECS met de belangrijkste verhuurder van motorscooters in Spanje, Cooltra, is het eerste project van deze grootte in Europa. De deal werd mogelijk door een investering van ruim 4,2 miljoen euro door Cooltra. Ook het stadsbestuur van Barcelona en het zelfstandige Catalaanse Instituut ICAEN ondersteunen deze duurzaamheidsinitiatieven.

Voor het opzetten van het grootste E-Mobiliteits project in Europa waren twee zaken van belang: met de keuze voor GOVECS zet Cooltra bewust in op kwaliteit uit Europa. Daarnaast zal de firma het netwerk van laadpalen in de stad aanzienlijk uitbreiden. "Wij zijn heel verheugd dat Cooltra de voorkeur heeft uitgesproken voor de GO! S3.4 en heeft gekozen voor onze eerste motorscooter in de categorie van motorfietsen," zegt Thomas Grübel, bedrijfsleider van GOVECS GmbH. "Met een koppel van 114 Newtonmeter kan dit model bij iedere snelheid krachtig accelereren en dat is onontbeerlijk in een stad als Barcelona met druk stadsverkeer."

De bedoeling van Cooltra is om de krachtige, eenvoudig te bedienen elektrische motorscooter te verhuren voor een maandbedrag dat identiek is aan dat van een vergelijkbare benzinescooter. De GO! S3.4 van GOVECS is vergelijkbaar met een 125 cc motorscooter en er kan op doorgaande wegen met een snelheid van 85 km/u mee worden gereden. Ook het 'tanken' is ongecompliceerd. Na twee uur is al 85% van de laadcapaciteit gerealiseerd. De Lithium-batterijen maken een actieradius van 50 tot 70 kilometer mogelijk. Die batterijen hebben overigens een verwachte lange levensduur van zo'n 50.000 kilometer.

In de maandpremie van 149 Euro (incl. btw) zijn de kosten opgenomen voor het gebruikmaken van de elektrische motorscooter, de pechdienst, de onderhoudsbeurten, de wegenbelasting, de garantie, de helm en de bagagekoffer. Cooltra beschikt over twaalf verdeelcentra met ruim 3.000 motorscooters, inclusief de elektrische versies. De onderneming is voornemens ook in andere grote steden in Europa E-Mobiliteit op dezelfde manier op de markt te brengen. Als eerste steden zijn Rome en Berlijn aan de beurt.

Govecs_escooter

Bron en foto: Newspress

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17