Triumph Motorcycles vergroot zijn inbreng in het Adventure Touring segment met de lancering van de nieuwe Tiger Explorer XC. Met behulp van de ervaringen van de gelauwerde Tiger 800 XC, krijgt de nieuwe Tiger Explorer XC een aantal verbeteringen ter verdere versterking van de langeafstandscapaciteiten.

Basis van de ruige looks van de XC zijn de nieuwe, aluminium spaakwielen met stalen spaken. Door trouw te blijven aan het 17 inch achterwiel en 19-inch voorwiel van de Explorer, behouden de nieuwe door Triumph ontworpen spaakwielen hun ongelooflijk dynamische handling en de voordelen van tubeless banden. Zo kom je niet halverwege de trip met een lekke band te staan en houdt het avontuur dus nooit zomaar op. Triumph's tubeless velgen zorgen er zo voor dat je altijd maar door kunt blijven rijden, zonder de noodzaak van een uitgebreide gereedschapsset of ervaren bandenmonteurs.

Het avontuurlijke uiterlijk wordt verder versterkt met de standaard montage van een ruim aantal extra's, ontworpen om tijdens elk avontuur het comfort en vertrouwen te verhogen. De beschermende Adventure Hand Guards bieden warmte en bescherming aan handen en bedieningshendels, terwijl de high-performance 55w dubbele mistlampen voor verhoogde zichtbaarheid zorgen als het donker begint te worden. De robuuste 22mm stalen buizen van de beschermbeugels voor het motorblok en een ondoordringbare aluminium onderplaat bieden maximale bescherming als de route nog avontuurlijker wordt. Voor rijders die hun XC nog verder op maat willen maken is er daarnaast nog een lijst van 54 Genuine Triumph accessoires om uit te kiezen.

De Tiger Explorer XC wordt aangedreven door Triumph's met een cardan-as uitgeruste 1215cc driecilinder. Deze "triple" maakt met zijn 137 pk en 121 Nm aan koppel een onuitwisbare indruk. Voeg daaraan cruise- en tractiecontrole, uitschakelbare ABS en een vrijwel onderhoudsvrije cardanaandrijving, en je hebt de perfecte combinatie voor langeafstand Adventure Touring. Vertrouwenwekkend om daarbij te weten dat deze Triumph een onderhoudsinterval van 16.000 kilometer en twee jaar garantie met een onbeperkt aantal kilometers heeft.

De XC zal in Khaki Green zijn debuut maken tijdens Triumph Live, 's werelds grootste samenkomst van Triumph, die dit weekend wordt gehouden op Mallory Park in Groot Brittannië. Het Internationale debuut van de Triumph Tiger Explorer XC zal op 2 oktober 2012 volgen op de Intermot in Keulen. Proefritten kunnen in maart 2013 al bij de Triumph dealers gemaakt worden.

• Spaakwielen: aluminium velgen met stalen spaken en tubeless banden.
• Ride-by-wire, traction control, cruise control en uitschakelbare ABS allemaal standaard.
• Handkappen, mistlampen, bellypan en beschermbeugels versterken het "go anywhere" concept van de Explorer XC.
• Langere onderhoudsintervallen, gecombineerd met twee jaar garantie zonder kilometerbeperking.
• Verkrijgbaar bij Triumph dealers in april/mei 2013.

Triumph_Motorcycles-2013_Explorer_XC-1200