163837 KTM 1290 Super Adventure S 728x90

 

Yamaha Tracer 700 820x100

Michael van der Mark wint EK Superstock

Net als afgelopen jaar heeft Michael van der Mark vandaag op het TT Circuit van Assen de Superstock 600 Europees Kampioenschap wedstrijd gewonnen. De Nederlander had een fantastische start vanaf de derde plaats op de startgrid en was eerste na de Haarbocht. De EAB Ten Kate Junior Team-rijder gaf vervolgens alles wat hij in zich had en reed weg van de rest van het veld. Aan het einde van de droge race had hij een voorsprong van bijna vijf seconden op Spanjaard Nacho Calero Perez (Yamaha) en de Belg Gauthier Duwelz (Yamaha).van_der_mark_podium

Bastien Chesaux, beginnend vanaf pole position, kende een teleurstellende Superstock 600 Europees Kampioenschap race. Hij crashte na een paar bochten terwijl hij op de derde plaats lag. De Zwitser probeerde een andere rijder in te halen maar raakte bij die actie het achterwiel van zijn collega. Chesaux kon wel verder rijder en werd uiteindelijk 25e.

Fabio Massei start morgen bij de FIM Cup Superstock 1000 race vanaf de zesde plaats. De tweede kwalificatie van de Superstock 1000 werd gehinderd door lastige circuitcondities. De EAB Ten Kate Junior Team-rijder bleef kalm en verbeterde zijn tijd van gisteren met bijna drie tiende van een seconde.

Michael van der Mark (STK600 race – 1e - 20'36.504): “Ik ben zo blij voor mij en voor mijn team. Ik had een hele goede start en dat gold ook voor de eerste ronden. Ik wist dat ik een goede racesnelheid had en dat gaf mij veel vertouwen. Elke ronde pushte ik zo hard als ik kon en was daardoor in staat weg te lopen bij de rest. Ik wil iedereen bedanken die mij dit weekend geholpen heeft, mijn team, mijn sponsors, mijn familie, mijn fans. Het was een prachtig weekend, nu op naar Monza!”

Bastien Chesaux (STK600 race – 25e + 2 ronden): “Ik ben teleurgesteld. Mijn start was niet zo goed maar ik lag toch nog derde. Ik probeerde een andere rijder in te halen maar ik raakte daarbij zijn achterwiel en verloor de controle. Erg jammer want een goed resultaat was zeker mogelijk geweest tijdens de thuisrace van mijn team. Felicitaties aan Michael voor zijn overwinning.”

Fabio Massei (STK1000 kwalificatie – 6e + 1.055 seconde): “We hebben de afstelling van de motor veranderd voor de kwalificatie. Het kost mij echter nog iets meer tijd om te wennen aan die wijzigingen. Ik ben daardoor zeer tevreden met de zesde plaats op de startgrid. We boeken elke sessie veel vooruitgang en dat stemt mij nog gelukkiger. Hopelijk hebben we een goede race morgen!”

 


  • Pinterest
Ga

Banner GSX S750 1