De nieuwe BMW G 650 GS Sertao - Eencilinder motorfiets met ruige twist

Een slanke bouw, een pittig motorkarakter en een ruige, op off-roadgebruik gerichte uitstraling. Dat zijn de kenmerken waarmee de BMW G 650 GS een onuitwisbare indruk achterlaat. En voor het komende seizoen brengt BMW een nog ruigere uitvoering van dit model: de BMW G 650 GS Sertão. Met de op de Braziliaanse woestenij geïnspireerde naam geeft BMW aan dat het de off-roadeigenschappen van de BMW G 650 GS Sertão naar een nog hoger niveau heeft getild. Daartoe is de veerweg van de voorvork (41 mm diameter) vergroot van 170 mm naar 210 mm, terwijl de veerweg van de achtervering van 165 mm naar 210 mm is toegenomen. De BMW G 650 GS Sertão zal daardoor nog gemakkelijker en comfortabeler oneffen terrein doorkruisen, geholpen door het grotere voorwiel (21 inch diameter) en het smallere 17-inch achterwiel, dat voor meer grip in het terrein zorgt. Beide zijn als spaakwiel uitgevoerd.BMW_G_650_GS_Sertao-2012_thumb

Voor optimale rechtuitstabiliteit in het terrein is de wielbasis van de BMW G 650 GS Sertão vergroot van 1.477 naar 1.484 mm. Daarbij werd de motor ook voorzien van een riante bodemvrijheid en wordt het motorblok afgeschermd door een stevige, aluminium motorbeschermplaat. De zithoogte nam door de extra bodemvrijheid toe tot 860 mm. Als accessoire is ook een hogere buddyseat verkrijgbaar voor een zithoogte van 900 mm. Verder is de Sertão uitgerust met een verlengd voorspatbord, hoog windscherm en handprotectoren. Speciaal voor off-roadtoepassing is een uitschakelbaar ABS-systeem als optie verkrijgbaar.

De BMW G 650 GS Sertão beschikt over dezelfde, zeer koppelsterke krachtbron als de G 650 GS: een vloeistofgekoelde, 652 cm3 eencilindermotor met een dubbele bovenliggende nokkenas en brandstofinjectie. Dankzij een balansas loopt deze 35 kW (48 pk) sterke eencilindermotor zeer geraffineerd en trillingvrij. De toepassing van dubbele bougies garandeert dat ook benzine met een laag octaangetal van 91 RON probleemloos wordt verwerkt, zodat de BMW G 650 GS Sertão ook perfect functioneert in oorden met brandstof van mindere kwaliteit.

De BMW G 650 GS Sertão is uitgevoerd in een aansprekend nieuw kleurconcept, dat bestaat uit de kleurstelling Auraweiss uni/Arroyoblue uni en is voorzien van "Sertão-belettering". De buddyseat is uitgevoerd in zwart/grijs. De sportieve uitstraling wordt nog verder versterkt door diverse zwarte accenten en de aluminiumkleurige wielen. Uiteraard is voor de BMW G 650 GS Sertão een brede range accessoires beschikbaar, met onder meer verwarmbare handvatten, zijkoffers met variabele inhoud, een topkoffer en valbeugels.

De BMW G 650 GS Sertão is vanaf januari 2012 verkrijgbaar bij de BMW Motorrad dealer. Uiteraard is de motor eveneens in 25 kW-uitvoering (34 pk) leverbaar.Bron: BMW Motorrad NL

  • Pinterest

5746 kaw news show banner 350x300

Ga

Nieuwsmotor 350x100px Nieuwe Collectie SS17