Premium persberichten

MotoMe aflevering 29 seizoen 3

Een nieuwe koe uit de sloot, SEX zonder E, steunkousen en overige ombouw
Zo, gaat het dit jaar toevallig nog warmer worden dan tien graden Celsius? Zij gerust vrienden, de zwoele bries door je helmventilatie laat niet lang meer op zich wachten. Dat ook jong, nieuw motorvolk met hetzelfde gemak van een kouwe kermis thuis wil komen, bewijzen de statistieken; er worden veel meer motoren gekocht en rijbewijzen zijn zelfs bij gerenommeerde vervalsers niet aan te slepen. Dus wat nu kouwe klauwen?! Gas op de plank!

Vanzelfsprekend hadden we de hernieuwde SV650 en vertrouwde Z1000SX bij voorkeur in de Lage Landen willen rijden, maar de fabrikanten bleken onverbiddelijk. Hè gatv, wéér Spanje…

MotoMe aflevering 29

Suzuki SV650: ken ik u niet ergens van?
Suzuki’s enige noviteit voor 2016 (behalve de 200 cc VanVan, Overzee’s droomfiets), was eigenlijk niet eens nieuw, althans qua naam. Jarenlang maakte de vroegere SV650 met alu frame en briljant motorblok furore tegen de geboren concurrent Yamaha FZS600 Fazer. De charmante ronde versie werd vervangen door een ultrahoekige, maar daarmee was het slechte nieuws nog niet voorbij. De SV maakte namelijk plaats voor de modieuze, vermaledijde Gladius. Gevalletje ‘geen hond wil hem hebben’. Dus gaat Suzuki vol op het orgel met de herintroductie van de SV650, met tal van vernieuwingen, dat wel. Maar toch, rijd je nu op een oude koe uit de sloot? Of is met de nodige reanimatie toch een fris rund uit de vaart herrezen?

Project ombouw: Suzuki M800 en Harley Evo
Jezelf ooit afgevraagd waarom uitlaatbochten vaak zijn uitgerust met grijzige steunkousen? Heeft dat thermische redenen, beschermt het je pijpen, vergroot het de prestaties? Bart liet het zich eens fijntjes uitleggen door de expert, niet zonder zich te werpen op andere aspecten van ombouw. In dit vervolg van de vorige uitzending gaat hij dieper in op de ombouwmaterie aan de hand van een M800 en een Harley. Maar de informatie is evengoed geldig voor ongeacht welke motor je onder handen wilt nemen.

Z1000SX: overlever in een uitgestorven segment
Ooit gold Honda’s VFR750/800 als de absolute vaandeldrager van de categorie sporttoerfietsen. Je weet wel, compromismachines die qua comfort en prestaties ergens hangen tussen een supersport en een gewone toerbuffel. Met het tragisch sneuvelen van dit icoon dat concurrenten al eerder naar de eeuwige jachtvelden had verwezen, verdween het hele segment in nevelen omdat ‘het publiek’ zich overgaf aan allroads. Terwijl sporttoer juist nogal de stoffigheid vertegenwoordigde, maar dit terzijde. Kawasaki’s Z1000SX werpt zich al twee jaar uiterst succesvol op als sporttoermotor annex roepende in de woestijn. Maar aangezien we nogal allergisch zijn voor motoren die een compromis vormen tussen twee karakters, hebben we dan überhaupt wat te zoeken op een Z1000SX. Sterker nog, op twéé SX’en?!

{snippet YTVideo|F9I1nG2QzMM|Motome afl. 29 promo}

Uitzending: MotoMe aflevering 29 - Seizoen 3
Datum: 25/03/2016
Starttijd uitzending: 10.00 uur
Url uitzending: http://www.motome.nl/afleveringen/2016/motome-aflevering-29

De aflevering is ook te zien op RTL 7 op zondag 27 maart om 16.00 uur en wordt herhaald op zaterdag 2 april om 16.00 uur.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden