Premium persberichten

Productie Ducati Scrambler gestart

De legendarische gele container is terug bij Ducati. Er zijn slechts zes maanden verstreken sinds het Ducati Scrambler project voor het eerst werd gepresenteerd aan de Ducati medewerkers nu de fabriek in Borgo Panigale opnieuw in de spotlights staat: dit keer om de start van de productie van de nieuwe motor te vieren, 40 jaar nadat de laatste Ducati Scrambler van de band rolde in de jaren '70. Voor Ducati betekent de Ducati Scrambler de geboorte van een nieuw merk, een nieuwe benadering van de motorwereld die verder kijkt dan de prestaties en technologie en vooral de vrijheid van expressie, plezier en gedeelde positiviteit omvat. Om deze nieuwe wereld en de komst van de eerste motor te vieren, is het einde van de Ducati Scrambler assemblagelijn ingericht volgens de "Land of Joy" met het groene gazon, muziek, street food en natuurlijk de gele container. Het vieren van de productie lancering van een nieuwe motor met de medewerkers is een vaste traditie bij Ducati: maar met de Ducati Scrambler heeft het evenement een nog diepere betekenis, aangezien deze de "Land of Joy" spirit volledig weerspiegelt die het nieuwe merk kenmerkt.

Naast het ontwikkelingsteam, de technici en medewerkers werd de eerste motor ook begroet door Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding, samen met Silvano Fini, Manager van de Borgo Panigale fabriek. "Deze eerste motor is bijzonder betekenisvol voor ons", aldus Claudio Domenicali. "Met zijn 'Land of Joy' thema, zal het Ducati Scrambler merk een frisse wind en plezier brengen voor de Ducati dealers wereldwijd. Het is een geweldig product dat moderniteit en heritage combineert zoals we nooit eerder hebben gezien in de motorfietsindustrie, een feit dat ons vervult met enorme voldoening en trots".

De start van de Ducati Scrambler productie was ook de perfecte gelegenheid om de namen van de twee winnaars bekend te maken van de wedstrijd die op 9 juni werd uitgeschreven: het doel was om binnen het bedrijf twee hoofdrolspelers voor de nieuwe reclamecampagne te vinden, de nieuwe "Franco en Elvira", de twee Ducati medewerkers die de hoofdrol speelden in de Ducati Scrambler advertentiecampagne in de jaren '70. De nieuwe gezichten zullen die van Stefano Rendina en Federica Forlani zijn. Zij zijn rechtstreeks gekozen door de werknemers en bestemd om de frisheid, originaliteit en vreugde van het nieuwste Ducati merk te symboliseren.

De Ducati Scrambler is verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers vanaf februari 2015 en de Icon zal als eerste van de vier versies beschikbaar zijn vanaf € 9.290 in Nederland en € 8.490 in België en Luxemburg.

Start of production 2015 Ducati Scrambler

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden