Premium persberichten

2015 Ducati Scrambler gaat 9290 euro kosten

Aan het einde van de eerste dag van de Intermot 2014 – de internationale motorbeurs in Keulen (Duitsland) van 30 september tot 6 oktober – onthulde Ducati eindelijk een van de meest langverwachte motorfietsen die op de beurs te zien zal zijn. Het Ducati Scrambler merk kreeg meteen de volledige aandacht van de media en het publiek en is de onbetwiste ster van deze belangrijke Duitse beurs.

Met het opnieuw plaatsen van de gele containers, die al eerder zijn gebruikt in de aankondigingfase, is er een speciale Ducati Scrambler merkplek gecreëerd. Deze symbolische opening van een "nieuwe wereld" aan het einde van de persdag betrok zowel het publiek als de media in een originele presentatie die volledig in overeenstemming was met de taal en stijl van dit spannende nieuwe concept.

"De Intermot van dit jaar is zeer belangrijk voor Ducati ", verklaarde Claudio Domenicali, CEO van Ducati Motor Holding, tijdens de persconferentie. "Ducati blijft net als in voorgaande jaren gestaag doorgroeien. De laatste 12 maanden bevestigd deze trend met een groei van meer dan 5% in vergelijking met voorgaande jaren, wat een nieuw verkooprecord is. Ik ben ook bijzonder trots dat we hier op de Intermot, Ducati's historische overwinning in het Duitse Superbike Kampioenschap mogen vieren, waar de prestaties van de 1199 Panigale R ons in staat heeft gesteld om zowel de Constructeurs als Rijders titel te bemachtigen – dankzij de inspanningen van Xavi Fores en Max Neukirchner."

"Het presenteren van het nieuwe Ducati Scrambler merk betekent voor ons het openen van deuren naar een geheel nieuwe, fascinerende en absoluut hedendaagse wereld", zei Cristiano Silei, Vice President of Sales and Marketing van Ducati Motor Holding, tijdens de onthulling van de nieuwe motoren. "We hebben een iconische motorfiets, die voor meer dan 50 jaar deel uitmaakte van onze geschiedenis, opnieuw geïnterpreteerd en op een volledig moderne manier, ontworpen en gebouwd alsof we nooit gestopt zijn met het maken van de Ducati Scrambler. De vier motoren van de Ducati Scrambler familie vertegenwoordigen een startpunt van een pad naar personalisatie die elke Ducati Scrambler een unieke, vrijgevochten motor zal maken, zo individueel als de persoon die de motor zal rijden."

Het wachten is eindelijk voorbij. De Ducati Scrambler is eindelijk uit de gele container die de laatste maanden zorgvuldig werd bewaakt en is nu – na de previews aan de werknemers en de Ducatisti op de World Ducati Week 2014 – officieel klaar. Dit is meer dan alleen een nieuwe motor: het is een compleet nieuwe wereld, een die zich uitdrukt door middel van een scala aan opties en versies die een uitgangspunt vormen om te voldoen aan de verschillende behoeften en wensen van de individuele motorrijders.

De Ducati Scrambler is een eigentijdse motorfiets die de pure essentie van motorrijden uitdrukt. Geteste materialen zoals het aluminium van de achterbrug, engine covers en het staal van de druppelvormige tank en frame worden gecombineerd met nieuwe generatie componenten zoals voor en achter LED verlichting en LCD instrumenten. Het brede stuur en het lange zadel zorgen voor een comfortabele, ontspannen zithouding en zorgen samen met het lage gewicht, het lage zwaartepunt en het grove bandenprofiel, voor puur rijplezier in elke situatie.

"Post-heritage" ontwerp geeft een eigentijdse kijk op de iconische motor gebouwd door Ducati terug in de jaren '60 en '70. De Ducati Scrambler is echter geen retro motor: Ducati laat zien hoe de legendarische in Bologna gebouwde motorfiets er vandaag de dag uit zou zien als er nooit was gestopt met het bouwen ervan.

De Icon versie, verkrijgbaar in het geel en rood, wordt vergezeld door drie andere uitvoeringen - de Urban Enduro, Full Throttle en Classic – elk met eigen stijl en prestaties, gelinkt aan de interpretatie van de Scrambler spirit. De Urban Enduro, met zijn "Wild green" kleur, is voor enduro style liefhebbers en klaar om te schakelen van stadsverkeer naar landweggetjes in een handomdraai. De Full Throttle is voor rijders die in ban zijn van flat-track racing en graag tot het uiterste willen gaan. Tot slot is er de Classic voor liefhebbers van details en een jaren '70 look, die compromisloos rijplezier en comfort willen van een moderne motor.

De koplamp, samen met de tank, vormt een belangrijk onderdeel van de Ducati Scrambler look. De met klassieke ronde lijnen, maar toch zeer modern ontworpen(post-herritage) koplamp is voorzien van een glazen lens en ultra-moderne LED rand, die functioneert als extra verlichting. Het zadel en de tank zijn zorgvuldig ontworpen om de Ducati Scrambler een aantrekkelijk postuur te geven. De Ducati Scrambler geeft met zijn compacte afmeting al vertrouwen vanaf het allereerste moment dat je oog er op valt. Hij is zo vormgegeven dat hij toegankelijk is voor alle motorrijders terwijl het lange zadel het comfort maximaliseert, ook voor een passagier.

Een olie en luchtgekoelde L-twin twee-kleps 803 cc motorblok drijft de Ducati Scrambler aan; het blok heeft een 88 mm boring en een 66 mm slag en is opnieuw ontworpen om een soepele acceleratie te geven in het hele toerenbereik. Bovendien, dankzij de uitgebreide collectie van kleding en motoraccessoires, die in november worden gepresenteerd, biedt de Ducati Scrambler een vrijwel onbeperkt scala aan exclusieve personalisatie en lifestyle opties.

De Ducati Scrambler naam heeft veel gemeen met het werkwoord 'to scramble' – het mengen, mixen, de fantasie de vrije loop laten en delen met anderen. De Ducati Scrambler is het tweewielige alter ego van de personen die hem rijden, een culturele statement. Hij is vrijdenkend, positief, eigenzinnig en open voor ontmoetingen met andere stijlen. De Ducati Scrambler is niet zomaar een motor, maar een op zichzelf staande wereld.

De Ducati Scrambler is verkrijgbaar bij de officiële Ducati dealers vanaf februari 2015 en de Icon zal als eerste van de vier versies beschikbaar zijn vanaf € 9.290 in Nederland en € 8.490 in België en Luxemburg.

2015-Ducati-Scrambler Icon prijs


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden