Premium persberichten

Wrangler jeans powered by Alpinestars Limited Editions

Het iconische denimmerk Wrangler presenteert een exclusieve samenwerking met motorsportspecialist Alpinestars. 'Wrangler powered by Alpinestars' bestaat uit twee limited edition-modellen. De samenwerking vormt het hoogtepunt van het Denim Performance-ontwerpplatform van Wrangler. Formule 1-ster Kimi Raikkonen is de ambassadeur van dit exclusieve initiatief. In de zwarte jeans komen de stijl en karakteristieke details van Wrangler samen met de toonaangevende beschermingstechnologie van Alpinestars. Het zitvlak van de jeans is met Kevlar versterkt, net als de heupen en knieën. Dit materiaal is bekend door het gebruik in militaire beschermende kleding en in de motorsport wordt Kevlar® gebruikt omdat het zeer goed bestand is tegen slijtage en scheuren. De voorgevormde benen hebben een optimale vorm voor motorrijders. Het zwartleren motorjack is geheel voorbereid op motoravonturen. Hierin komt Wrangler's gevoel voor vintagedetails mooi tot uiting. De ellebogen en schouders worden beschermd door Bio Armor, een speciale polymeer/ rubberverbinding die in motorkleding wordt gebruikt om de drager te beschermen. De look is iconisch: volledig zwart, geheel functioneel en met liefde verouderd.

Alpinestars-Wrangler

'Wrangler powered by Alpinestars' is alleen verkrijgbaar als limited edition. Er zijn slechts 65 jassen en 80 jeans beschikbaar: elke jas en elke jeans zijn individueel genummerd, waardoor elk stuk een absoluut uniek exemplaar is voor de eigenaar. De producten worden exclusief verkocht via zeven selecte lifestylewinkels in heel Europa, waaronder Solo in Zweden en SPMRKT in Amsterdam. Zeven winkels die de 7-Icons, de zeven beeldbepalende ontwerpelementen, van Wrangler vertegenwoordigen. Dit zijn onder meer de platte klinknagels en het ergonomische horlogezakje die de jeans van Wrangler uniek maken.


Beide modellen zijn co-branded en de jeans zijn verpakt in een exclusieve box waarop de beide merknamen prijken. De prijs van de jeans is €299, van het jack €499.

Wrangler en Alpinestars zijn beide begonnen als kleding voor rijders. Wrangler is het authentieke outdoor denim merk, één van de legendarische Amerikaanse jeansmakers, opgericht in de jaren veertig van de vorige eeuw als de makers van de ultieme uitrusting voor rodeorijders.

Alpinestars is in de jaren zestig in Italië opgericht. Het merk staat bekend om de high-performance kleding die door de beste coureurs van de Formule 1 en de MotoGP wordt gedragen. Regerend wereldkampioen van de MotoGP Jorge Lorenzo is een van deze adrenalinegedreven talenten.

Formule 1-coureur en -kampioen Kimi Raikkonen is ambassadeur van de limited edition 'Wrangler powered by Alpinestars'-modellen: "Ik werk graag met experts. Ik werk samen met experts op het gebied van autoracen. En Wrangler is de expert op het gebied van jeans. Wrangler en Alpinestars zijn beide beeldbepalende merken voor rijders. Door de combinatie van Wrangler's expertise op het gebied van denim en de vaardigheden van Alpinestars in het ontwikkelen van racekleding die onder de zwaarste omstandigheden presteert, wordt iets magisch gecreëerd."

Gabriele Mazzarolo, president-directeur van Alpinestars: "De 'Wrangler powered by Alpinestars'-collectie voegt twee iconische merken met een rijke traditie van robuuste functionaliteit, stijl en performance samen. Deze samenwerking tussen Alpinestars en Wrangler is een perfect natuurlijke synergie van twee industrieleiders. De kracht en kernwaarden van beide merken worden ingezet om een werkelijk uniek product te creëren."

'Wrangler powered by Alpinestars' wordt gelanceerd voor de herfst/winter van 2013 als deel van het Denim Performance-ontwerpplatform. Wrangler Denim Performance geeft jeans, shirts en jassen opnieuw vorm voor de moderne consument, door in te zetten op materialen, details en technologie. De traditie van Wrangler is gebouwd op innovatie. Wrangler Denim Performance bouwt hierop voort.

Adam Kakembo, Vice-president, Product & Marketing, Wrangler EMEA: "Wrangler is trots op de samenwerking met Alpinestars en de superieure producten die we samen hebben gecreëerd. Denim Performance laat zien dat Wrangler zijn traditie meeneemt naar de toekomst. De limited edition Wrangler x Alpinestars-samenwerking haalt het uiterste uit design, functionaliteit en uitstraling."


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal


* Verplichte Velden