Nieuw: RST Adventure-X Airbag motorjack en -broek

Nieuw: RST Adventure-X Airbag motorjack en -broek

Zoals de Adventure-cultuur steeds verder zijn grenzen blijft verleggen en steeds weer ongerepte gebiedsdelen weet te ontginnen, zo continu en succesvol is de zoektocht naar hightech perfectie op het terrein van avontuurlijke kleding. Na jarenlange verfijningen krijgt de Adventure outfit (nu met toegevoegde ‘X’) voor modeljaar 2020 een serieuze update te verwerken door toepassing van een draadloos, volledig geïntegreerd airbagsysteem.

De Franse airbagtechnologie waarmee de RST airbagcollectie is uitgerust, werd al in 2014 leven ingeblazen. Het systeem van RST opereert - geleverd door In&Motion - draadloos en werkt in perfecte harmonie met de CE-level 1 goedgekeurde rugprotector waar ieder product uit de airbaglijn mee is uitgerust. Het systeem functioneert autonoom qua detectie en inwerkingtreding en wordt nu al gebruikt door meer dan 20.000 motorrijders. Hierdoor is het momenteel de meest gebruikte technologie in zijn categorie en heeft de airbag zijn meerwaarde al onderstreept.

Dankzij alle wedstrijdervaring en de jarenlange betrokkenheid bij de IoM Tourist Trophy, is het RST-systeem zo ontworpen dat de kussens zichzelf opblazen, rekening houdend met de vervorming van bepaalde delen van het jack. Hierdoor voelt de drager geen enkele vorm van druk bij een valpartij en de erop volgende schuiver.

Daarnaast wordt het systeem – zoals bij alle RST-producten – volledig in de jas geïntegreerd. Het voordeel hiervan is dat de ademende eigenschappen van de geventileerde mesh voering en panelen blijven gehandhaafd, in tegenstelling tot losse airbagvesten die de ademende eigenschappen belemmeren.

Het RST-airbagsysteem is gebruiksvriendelijk en heeft compacte afmetingen. Na het activeren van het systeem door aanmaak van een gebruikersaccount, is het via de smartphone-app en Bluetooth te sturen aan de hand van een verzameling informatie en instellingen. Wanneer het detectiesysteem van onvrijwillig afstappen geactiveerd is, werkt het systeem volledig autonoom, zonder tussenkomst van de gebruiker. Die kan zich dus ongestoord blijven concentreren op het rijden en het verkeersbeeld.

Het elektronische detectiesysteem analyseert met duizend (1000!) berekeningen per seconde de bewegingen van de rijder via specifieke sensoren en algoritmes. Tijdens deze permanente analysefase kan het systeem anticiperen op een schok, een onherstelbare afwijking van het evenwicht opmerken en het systeem aansturen om de airbag op te blazen. Wanneer het systeem een gevaarlijke situatie detecteert, begint hij na 33 milliseconde het inwendige airbagvest op te pompen. 22 milliseconde later is de airbag volledig operationeel. In totaal verstrijken 60 milliseconde tussen de detectie en de volledige werkzaamheid.

Wanneer je jezelf aanmeldt voor het systeem met het aanmaken van een gebruikersprofiel, krijg je toegang tot een vrijblijvende abonnementenservice. Met een abonnement profiteer je van een onbeperkte garantie op het systeem en een materiële update: iedere drie jaar wordt het bedieningskastje vervangen door een recenter exemplaar. Rijd je een periode niet en blijft je machine op stal staan, kun je het abonnement opschorten. Idem voor circuitgebruik ; je kunt je abonneren puur voor de maanden dat je je rondetijden aan het aanscherpen bent. Een maandelijks abonnement kost € 12,-, een jaarabonnement € 120,-. Kies je voor de circuitoptie, betaal je € 8,- per maand óf € 25,- per jaar extra.

Motorjack Adventure X
Het Adventure X jack met zijn comfortabele rechte snit is geboren als alleskunner voor ieder seizoen, ongeacht de weersomstandigheden. Het jack heeft ten opzichte van het 2019 model 3 centimeter meer lengte voor extra comfort en een betere bescherming. Voeg daarbij het uitneembare, wind- en waterdichte SinAqua Pro membraan en je hebt een jack dat perfect opgewassen is tegen noodweer. De warme, comfortabel met het membraan gecombineerde thermovoering zorgt voor behoud van warmte op vrieskoude ochtenden. Stijgt het kwik na een koude start, laat de voering zich eenvoudig verwijderen. Loopt de temperatuur nog verder op tot zomerse waarden, zijn de luchthappers aan de mouwen, schouders en borst te openen waardoor een circulatie van verse rijwind in het jack plaatsvindt. Lichaamswarmte wordt vervolgens afgevoerd door het openritsen van het rugpaneel.

Om niet opgescheept te zitten met de verwijderde voeringen, is een grote zak aan de onderrug ingericht. Om een ideale pasvorm te creëren en windgeklapper de kop in te drukken, zijn aan de onder- & bovenarmen en aan de taille stelmogelijkheden aangebracht. Door toepassing van een 360° ritssluiting laat de bijbehorende Adventure X broek zich moeiteloos aanritsen; hierdoor ontstaat een heus pak waarbij stiekeme koude tocht of regenwater geen kans krijgen. Ligt een trip door de Australische outback in het verschiet, zul je volop gebruik maken van de mogelijkheid een hydra bag met slang in het jack kwijt te kunnen.

Motorbroek Adventure X
Deze broek beschikt over een warme voering gecombineerd met uitneembaar SinAqua Pro membraan maar tegelijkertijd diverse luchtopeningen en twee ventilatiepanelen ter hoogte van de dijen voor gebruik tijdens zomerse verhitte ritten. Extra blootgestelde delen zoals het zitvlak, de benen en heupen zijn extra versterkt, gevouwen flappen met klittenband- en ritssluitingen vergemakkelijken het aan- en uittrekken van laarzen. Ook kan de broek aan het jack bevestigd worden door een 360° ritssluiting. Cargo buitenzakken aan beide benen maken het plaatje compleet.

De Adventure X is opgebouwd uit diverse textiel materialen, waaronder MaxTex en Ballistic 1600 nylon, die garant staan voor bescherming en comfort tijdens de langste trips, zowel off- als on-road. De diverse delen zijn onlosmakelijk aan elkaar bevestigd met extreem sterk stiksel.

Qua bescherming maakt de Adventure X gebruik van huisprotectoren van het type RST Contour Plus, die gehomologeerd en gecertificeerd zijn volgens de laatste Europese normen. Het beschermingsniveau kan nog verder geüpgraded worden met de high performance RST Contour Plus Aktiv kit.

Al met al hoeft het kiezen van de ideale Adventure kleding geen avontuur op zich te betekenen: de Adventure X outfit is de veiligste keuze op de markt, beschikt over het CE-certificaat AA en is uitgerust met een elektronische airbag met SRA vijf sterren goedkeuring. 

Kenmerken RST Adventure X airbag motorjas:

- Maxtex textiel
- Ballistic textiel
- 3D mesh textiel
- Geperforeerde ventilatiepanelen
- Vaste meshvoering
- Uitneembare thermovoering
- Waterdicht, ademend en uitneembaar SinAqua Pro© membraan
- Luchthappers op de armen, schouders en dijen met waterdichte ritsen
- Brede gaaspanelen aan de borst, waterdichte ritsen
- Stretch panelen
- CE-level 2 goedgekeurde protectoren RST Contour Plus aan ellenbogen, schouders en knieën
- RST Contour Aktiv rugbeschermer
- 2 binnenzakken, 4 buitenzakken
- Grote verwijderbare zak aan de onderrug voor meenemen niet-gebruikte voeringen
- Stelbanden aan de kraag, mouwen, taille, polsen
- Hydra-bag ready
- 360° ritssluiting voor bevestiging RST broek of jeans
- CE-level 1 rugprotector met ingebouwde In&Motion-unit
- SRA 5* gecertificeerde airbag
- Airbagvest aan de voering
- Vervangende patroon (= 1 hervulling): 99 euro
- Verbinding regelunit via Bluetooth
- 2 modi / algoritmen : straat en circuit (optie met abonnement)
- Updates via Wi-Fi
- Batterijduur: 15 dagen (auto-stand-by); 25 uur bij continu gebruik
- Laadtijd: maximaal 3 uur met USB
- Gewicht (opblaasbare kussens + regelunit): 800 gram
- Onbeperkte garantie volgens de abonnementsvoorwaarden
- CE-gekeurd klasse AA

 Kleuren: zwart; blauw/beige/rood - Maten: S - 3XL (S - 4XL in zwart) - Prijs : € 679,- + € 279,- (broek) - Info: Bihr – www.bihr.eu 

 Over RST :
RST is in 1988 opgericht door Jonny Towers en in luttele jaren uitgegroeid tot het toonaangevende Britse merk. Niet alleen is RST marktleider in het Verenigd Koninkrijk, maar ook in Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Sinds eind 2019 behoort RST tot de Bihr groep en wordt het merk in meer dan 40 landen wereldwijd verkocht. De onderneming bevindt zich nog altijd waar het ooit allemaal begon: in Derbyshire. 

Share


Laatste Nieuws

Motornieuws

Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Honda kondigt nieuwe CB1000R voor 2021 aan
Op haar Youtubekanaal heeft Honda Motorcycles Europe vandaag officieel de 2021 Honda CB1000R aangekondigd. Op 10 november 2020 zal de officiële ont...
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
2021 Honda MSX125 Grom ook in HRC raceversie
In Japan heeft Honda een officiële HRC-raceversie van haar nieuwe MSX125 Grom model aangekondigd. Het is de bedoeling dat met de HRC-Grom een cupra...
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
BMW Motorrad presenteert vijf nieuwe 2021 heritage modellen
Morgen, donderdag 22 oktober 2020 om 18:00, uur onthult BMW Motorrad vijf nieuwe "heritage" modellen. In deze modelrange vallen de R nineT retro-mo...
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Terugroepactie: software-update Harley-Davidson LiveWire
Wegens mogelijk opeens wegvallen van de aandrijving roept Harley-Davidson in de USA alle elektrische LiveWire modellen terug die gebouwd werden tus...
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
Motorservicepunten langs Franse tolwegen
APRR, eigenaar van de meeste 'péage' tolwegen in Frankrijk, heeft speciaal voor motorrijders elf 'Espace Motards' in benzinestations langs de snelw...

Motorsport

Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Africa Eco Race 2021 afgelast, Dakar Rally nog als gepland
Jean Louis Schlesser maakt vandaag bekend dat de 31ste Africa Eco Race in januari 2021 niet door kan gaan wegens de wereldwijde impact van de coron...
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
MotoGP: Eerste overwinning van Suzuki in 2020
Op Motorland Aragón werd de elfde race verreden voor het 2020 MotoGP kampioenschap. Een race zonder Valentino Rossi. Hij testte positief op Covid-1...
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
Jonathan Rea en Jeffrey Buis wereldkampioenen 2020
In World Superbikes pakte Jonathan Rea vandaag zijn 6e wereldtitel op rij, terwijl de jonge Nederlandse coureur Jeffrey Buis wereldkampioen werd in...
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
2021 British Superbikes kalender bekend: geen TT-Circuit Assen
Op de vandaag aangekondigde 2021 kalender van British Superbikes (BSB) komt het TT-Circuit in Assen niet voor. Hiermee neemt de Britse organisatie ...
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Valentino Rossi heeft corona-virus met ziekteklachten
Yamaha Motor meldt dat Valentino Rossi dit weekend niet aanwezig zal zijn op de Gran Premio de Aragón omdat hij besmet is met het corona-virus en d...

Motorprijzen

Indian Motorcycle prijslijst 2020
Indian Motorcycle prijslijst 2020
 Op de 2020 prijslijst van Indian Motorcycle wordt voor elke kleurstelling een aparte prijs gerekend, zoals dat normaal is bij Amerikaanse cru...
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Triumph Motorcycles prijslijst 2020
Op de 2020 prijslijst van Triumph Motorcycles is de opvallendste nieuwkomer de Tiger 900, die nu vanaf € 13.600 beschikbaar is, dat is zo'n 400 eur...
Harley-Davidson prijslijst 2020
Harley-Davidson prijslijst 2020
Ook in 2020 is prijslijst van Harley-Davidson weer extreem lang, met meer dan 100 verschillende keuzes. Die diversiteit wordt maar deels door de ve...
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Peugeot Motocycles prijslijst 2020
Nu Peugeot Scooter veranderd is in Peugeot Motocycles, is het nog even wachten op de nieuw aangekondigde motorfietsen, waarmee moederbedrijf Mahind...
SYM scooters prijslijst 2020
SYM scooters prijslijst 2020
Voor 2020 zien we bij meerdere SYM-modellen een prijsverhoging. Bij het Taiwanese merk verdween daarnaast de Maxsym 600i uit de prijslijst, waarvoo...

Motorbranche

Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Europese Unie verlengt verkoop EURO4 motorfietsen wegens corona
Het Europees Parlement heeft deze week maatregelen aangekondigd waardoor onverkochte motorfietsen met EURO4 homologatie ook in 2021 nog verkocht mo...
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Staatssecretaris: bij import toch geen BTW over BPM
Nadat BOVAG eerder waarschuwde voor de mogelijkheid dat er door een technische aanpassing aan de BPM-procedure voortaan BTW over BPM dreigde, heeft...
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow 2020 alsnog afgelast
Bigtwin Bikeshow & Expo gaat niet door! Door de maatregelen vanwege de tweede golf corona-besmettingen is duidelijk geworden dat het organisere...
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Nieuwe eigenaar Trackdays4all circuitdagen
Na ruim 21 jaar Trackdays4all is het voor oprichter Jeroen Versteeg nu tijd om het 'steentje' over te dragen aan een jonge enthousiaste motor(sport...
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Norton zoekt naar oplossingen voor gedupeerden vorige eigenaar
Na de chaos waarin voormalig eigenaar Stuart Garner het klassieke motormerk Norton achterliet, probeert de nieuwe eigenaar TVS nu de oude problemen...

Motorvacatures

MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
MotorVacature: Chef Werkplaats (Hoevelaken)
Het team van Doornekamp Motorsport is op zoek naar een nieuwe collega. Ben jij die nieuwe chef werkplaats? Jij houdt van alles wat met mo...
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
MotorVacature: Eerste Motorfietstechnicus Ducati
Affetto Ducati is een bedrijf ontstaan uit de passie voor het merk Ducati. Al jaren is onze naam een begrip binnen de motorwereld en vooral in het ...
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
MotorVacature: Product Manager CMS Lelystad
Ben je een Product Manager met benzine in je bloed? Dan is dit jouw perfecte uitdaging! CMS (Consolidated Motor Spares) is wereldwijd de groot...
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
MotorVacature: vertegenwoordiger onderdelen & specialist dealernetwerk KTM
Ben jij de vertegenwoordiger onderdelenverkoop & dealernetwerk specialist voor KTM, Husqvarna Motorcycles en GasGas die wij zoeken? Heb jij de ...
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Motorvacature: Medewerker E-Commerce – Service & verkoopadviseur accessoires
Wegens sterke groei zijn wij per direct op zoek naar versterking voor ons team. Heb jij benzine in je bloed? Zie je jezelf al in een motorzaak...

Persberichten

Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en Euro-5
Nieuw: 2021 Ducati Streetfighter V4 S in Dark Stealth kleurstelling en  Euro-5
Voor 2021 presenteert Ducati de Streetfighter V4 S in een nieuw Dark Stealth kleurstelling, die zich aansluit bij het sportieve Ducati Red. Bovendi...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R18 Classic
Na de première van de nieuwe BMW R 18 stelt BMW Motorrad nu het tweede lid van zijn nieuwe modellenreeks voor het cruisesegment voor: de R 18 Class...
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Nieuw: 2021 BMW Motorrad R NineT heritage modellen
Voor het aanstaande seizoen 2021 voert BMW Motorrad voor de R nineT familie enkele technische wijzigingen door, maar de modellen krijgen ook een aa...
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Alles over de nieuwe 2021 Honda MSX125 Grom
Na zes jaar onopvallend succes en een aantal kleine uiterlijke aanpassingen gericht op de volgende golf jonge motorrijders, is het nu tijd voor een...
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent vierde motorkledingwinkel bij Rotterdam
MotorkledingStore opent begin 2021 de deuren van een nog grotere winkel welke gevestigd zal worden in Capelle aan den IJssel. De nieuwe winkel aan ...

Plaats Reactie


{rsform 3}